top of page

Dietetyk Kliniczny Małgorzata Widlińska

1 (13).jpg
SPECJALNOŚĆ

INSULINOOPORNOŚĆ I CUKRZYCA

 

CHOROBY AUTOIMMUNOLOGICZNE

 

CHOROBY TARCZYCY

ALERGIE I NIETOLERANCJE POKARMOWE

PROBLEMY Z JELITAMI 

ŻYWIENIE SPORTOWCÓW

ŻYWIENIE DZIECI

Moja przygoda z dietetyką rozpoczęła się już na studiach, kiedy przekonałam się, jak wygląda proces wytwarzania i produkcji żywności. Właśnie wtedy zaczęłam zastanawiać się nad wpływem spożywanych produktów na organizm. Z biegiem czasu zaczęłam głębiej zastanawiać się nad tym, jak środowisko, w którym funkcjonujemy, wpływa na codzienne samopoczucie. Zauważyłam, że ogromne znaczenie ma nie tylko dieta, ale również sposób w jaki radzimy sobie ze stresem, aktywność fizyczna bądź jej brak oraz relacje, jakie budujemy z innymi ludźmi. Wszystkie te czynniki wpływają na jakość naszego życia. Dlatego w swojej pracy dbam o całościowe podejście do podopiecznych. Pomagam wdrożyć dobre nawyki żywieniowe. Zależy mi na tym, aby wykluczyć wszelkie czynniki negatywnie wpływające na codzienne funkcjonowanie. Odpowiednio dobrana dieta oraz higieniczny styl życia może pozytywnie wpłynąć na ograniczenie Twoich dolegliwości. Chętnie pomogę Ci w walce o redukcję masy ciała i wymarzoną sylwetkę.

Na co dzień współpracuję z CrossFit Częstochowa, gdzie szczególnie zachęcam do zrównoważonej diety i sportu.

WYKSZTAŁCENIE:

  • studia inżynierskie, kierunek Technologia Żywności i Żywienie Człowieka, Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie

  • studia magisterskie, kierunek Technologia Żywności i Żywienie Człowieka, specjalizacja Inżynieria Żywności, Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie

  • studia podyplomowe Poradnictwo Dietetyczne, Instytut Żywności i Żywienia w Warszawie

  • studia magisterskie, kierunek Dietetyka Kliniczna, Śląska Wyższa Szkoła Medyczna w Katowicach

  • liczne kursy, szkolenia i konferencje

bottom of page